Arts&Culture

Andrei&Andreea Grosu
Andrei și Andreea Grosu sunt doi dintre cei mai prolifici și apreciați regizori români ai momentului. Au semnat împreună numeroase montări pentru scene naționale faimoase, fiind, de asemenea, membrii fondatori ai teatrului independent UNTEATRU din București. Această inițiativă le-a adus în 2019 Premiul de Excelență UNITER, precum și Premiul Criticii 2016 în cadrul FNT – acordat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – pentru crearea unui spațiu cultural de referință al teatrului independent. Preocupați, deopotrivă, de repertoriul clasic și contemporan, Andrei și Andreea Grosu au participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale (precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Național de Teatru – București, Festivalul Internațional pentru Public Tânăr – Iași, Dalianshan International Theatre Festival –Xichang China), iar spectacolele lor au fost recompensate cu premii și nominalizări importante. Astfel, din palmaresul lor fac parte: Premiul Pentru cel mai bun spectacol („La țigănci”), în cadrul Festivalului Undercloud București 2015; Premiul pentru Cea mai bună regie („La țigănci”), în cadrul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent 2015; nominalizare la Premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol în 2016 pentru spectacolul „Sunset Limited”; Premiul pentru Cel mai bun spectacol și pentru Cea mai bună regie („Livada de vișini”), în cadrul Maratonului Teatrului Independent 2016.

Carla Fotea
Carla Fotea este producător de film și lucrează alături de casa de producție microFILM România. Colaborează atât cu regizori multi-premiați, cât și cu cineaști aflați la începutul carierei, autori de lungmetraje de ficțiune și documentar. De numele său se leagă producții de succes ca Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (r. Radu Jude), câștigătorul Ursului de aur la Berlinala din 2021, Casa cu păpuși (r. Tudor Platon), Ivana cea groaznică (r. Ivana Mladenovic), distins în 2019 cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Monștri. (r. Marius Olteanu), prezentat în premieră mondială Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2019, în secțiunea Forum, unde a fost distins cu Premiul cititorilor publicației „Tagesspiegel“, sau „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (r. Radu Jude), premiat în 2017 cu Globul de Cristal la Karlovy Vary.
Carla se află acum în etapa de pre-producție a lungmetrajului HORIA, debutul regizoarei Ana-Maria Comănescu, iar în paralel are în dezvoltare două proiecte de serial TV. De-a lungul carierei sale de producător, a participat la numeroase workshop-uri precum EAVE Producers Workshop, Emerging Producers, Midpoint Feature Launch sau Talents Sarajevo. Este membră a Academiei Europene de Film, iar în 2017 a fost nominalizată la Premiile Gopo, la categoria Tânără speranță.

Adi Tudose
Adi Tudose este unul dintre cei mai apreciați fotografi ai generației sale, în special datorită manierei în care explorează profunzimea și diversitatea naturii umane. În munca sa artistică, își oferă libertatea de a experimenta și de a căuta oameni, expresii, emoții și ipostaze care invită la introspecție. Relația lui cu fotografia își are rădăcinile în școala de film, și a continuat să se dezvolte pe platourile de filmare. Preț de câțiva ani a realizat fotografie de stradă, încercând să surprindă emoții și secvențe intime și autentice. A tranziționat apoi către zona de fotografie documentară, abordând subiecte sociale relevante. Vede fotografia ca pe o manieră de a pune în lumină existențele marginale, influențând viziunea majorității asupra acestora.
În luna mai a anului 2018, Adi Tudose a beneficiat de o bursă în cadrul programului Urban Transformation (Milano), masterclass susținut de fotograful Alex Majoli.
Expoziții:
Fragile – Decembrie 2019, Mobius Gallery, București
We are a gift – Noiembrie 2020, Mobius Gallery, București

Mihai Mitrică
Mihai Mitrică activează în filmul de animație de aproape două decenii. În 2006 a înființat festivalul Animest, singurul din România pe lista selectă de festivaluri „autorizate” de Academia Americană de film, organizatoarea premiilor Oscar.
Mihai curatoriază programe de film de animație pentru diverse festivaluri internaționale, promovează filmul românesc la piețe de film precum Annecy sau Clermont Ferrand, a fost invitat ca membru al juriului la zeci de festivaluri, din Italia până în Brazilia și din Portugalia până în Estonia.
Lucrează cu unii dintre cei mai buni animatori și regizori de animație din România, în calitate de producător, prin studioul Safe Frame. Filmele create în ultimii ani s-au bucurat de succes la evenimente culturale din mai multe țări, iar cel mai recent scurtmetraj, Cântec de leagăn (regia și animația Paul Mureșan), are deja peste 100 de selecții la festivaluri internaționale de film și a atras colaborarea cu un distribuitor internațional în vogă în Franța.

Liviu Romanescu
Liviu Romanescu este actor, producător, co-fondator al companiei Vanner Collective. Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L.Caragiale” din București și al The Oxford School of Drama. Experiența lui în teatrului include spectacole precum ,,Biloxi Blues”, de Neil Simon (Teatrul Național din București), ,,LUNGS”, de Duncan Macmillan (Teatrul ACT), „Captain Amazing”, ,,Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.”, „Aici, Moscova” (unteatru). Liviu este co-fondator al hubului artistic Româno-Britanic Vanner Collective, alături de care din 2015 organizează turnee naționale și campanii de informare prin intermediul spectacolelor de teatru, abordând subiecte precum sănătatea mintală, cenzura, empatia, fenomenul de bullying, „bagaje” și moșteniri transgeneraționale, masculinitatea toxică. Liviu este trainer acreditat, pasionat de lucrul cu adolescenți și adulți, dezvoltare de soft-skills și dinamici de lucru în echipe. Iubește câinii și îi place designul în fiecare aspect al vieții.
Entrepreneurship

Cristian Voicu
Cristian Voicu este unul dintre cei trei fondatori Cappucino Story, business-ul cu cafea de specialitate care se bucură de un real succes pe piața bucureșteană, dar care a cucerit utilizatorii de Instagram din toată țara. Lucrează de la vârsta de 17 ani, iar înainte de a intra în lumea antreprenoriatului, a acumulat 14 ani de experiență în HoReCa. A urmat cursuri acreditate de barman și barista, a învățat pe pielea lui tot ce se putea învăța despre acest domeniu, iar în urmă cu câțiva ani a făcut marele pas. Alături de cei doi asociați ai săi, administrează acum două cafenele și se pregătește să o deschidă pe a treia. În paralel, lucrează la a transforma Cappucino Story într-o franciză.

Dragoș Gurăroșie
Dragoș Gurăroșie a devenit antreprenor în 2014, iar din 2015 organizează evenimente de amploare. A început cu BurgerFest, iar apoi au venit si celelalte, respectiv Bucharest Craft Beer Festival și Whisky Fest. Anul acesta și-a propus să organizeze nu mai puțin de nouă evenimente, mai exact BurgerFest, Zaiafest, Appetito, Power Festival, SneakerFest, Bucharest Craft Beer Festival, Bun de București, Local și Bucharest Food Film Festival.

Vlad Iliescu
Vlad Iliescu este General Manager și fondator al Atelierele ILBAH, un Centru de Calificare și Formare Profesională care organizează cursuri autorizate încă din 2012, în patru sedii din țară. În cei zece ani de activitate, Vlad și-a demonstrat ambiția și perseverența prin aducerea Atelierele ILBAH în topul centrelor de formare profesională din țară, primind Locul 1 în educație în cadrul ”Topului național al firmelor din România 2020” și Premiul Special pentru ”Inovație în Educație” în 2021. De asemenea, Vlad a fost premiat ”Tânărul antreprenor al anului” în 2020.
Vlad este mereu la curent cu noutățile din domeniul în care activează și nu numai, este o persoană calmă, cu spirit didact și cu un bagaj larg de cunoștințe, care îți va oferi o perspectivă nouă asupra carierei tale, îndrumându-ți pașii spre succes!

Adela Vîrgolici
Adela Vîrgolici este creator de frumos, antreprenor și mamă din 2000, promotor de evenimente culturale in house din 2010 sub sigla / egida R77. Iubește oamenii, clădirile de patrimoniu și arhitectura, designul de interior, teatrul și dansul contemporan, memorialistica și muzica de cameră. Are o comunitate valoroasă dar si apartine unor comunități care promovează și susțin artele.
A fost prezentă în prima ediție din Romania Who is who. Numele ei se identifică cu povești frumoase și deschizatoare de drumuri din retail: Casa del Arte, franciza de bijuterii Oxette. “Atelierul de miracole” este un alt proiect de suflet care adună multă fericire. Nu îi plac etichetele atât de uzitate actualmente: antreprenor de succes, femeie puternică. Strâmbă din nas cand aude de influenceri, parenting și bulying. La 24 de ani după absolvirea liceului Lazăr, se reîntalnește cu un fost coleg, (actualul său partener)și pornește o nouă aventură antreprenorială de nișa în domeniul ecvestru. Formeaza o echipa fantastică și lucrează împreună la proiectele: Cross Country Farm ( turism ecvestru) , pentru- cai. ro ( dotari baze hipice) și Karpatia Horse Show/ Transylvania Horse Show ( concursuri hipice internaționale). Își împarte viața între Capitală și Transilvania, noul pământ care a primit- o și care ii dă noi idei. Astfel, la inițiativa ei apare noua denumire a comunei Hoghilag – Tărâmul Tuberozelor , un proiect superb care include evenimentul Sărbătoarea Tuberozelor, atât de iubit de public. Face parte din grupul locomotivă de antreprenori din Colinele Transilvaniei , un grup de inițiativă în turismul premium din Transilvania, alcătuit din antreprenori în marea lor parte fost bucureșteni relocați între Viscri și linia Medias- Sibiu.
Media&Communication

Alex Bohariuc
Alex Bohariuc. Așa se prezintă de fiecare dată, pentru că, după cum afirmă chiar el – “sună bine ca intro pentru emisiunile de la radio”.
Cu o experiență de peste 10 ani și într-un continuu proces de explorare, Alex a lucrat în radio, advertising și în development, sau IT, cum vorbește toată lumea despre industrie.
Printre clienții săi se numără branduri ca Samsung, Orange, Digi Romania, E.ON sau History Channel.
Lui îi place sa spuna ca lucrează în Digital, oricât de generic ar suna.

Laura Ducu
Laura Ducu este specialist în comunicare culturală, domeniu în care profesează de peste 10 ani. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, specializarea Regie de Film și TV, are o viziune unică și o înțelegere profundă în ceea ce privește nevoile și direcțiile produselor culturale.
Printre proiectele în a căror comunicare a fost implicată de-a lungul carierei sale se numără cunoscute evenimente de film și teatru (Les Films de Cannes a Bucarest, IDEO IDEIS, Noaptea Albă a Filmului Românesc), festivaluri de regenerare urbană prin cultură (Arkadia ShortFest, Victoria Film Festival), numeroase filme autohtone (Moromeții 2, Parking, Urma, Neidentificat, România Sălbatică), dar și programe internaționale de educație cinematografică (CinEd, Teaching European Histroy Through Cinema).
Laura este în prezent Media Relations Coordinator pentru Transilvania International Film Festival (TIFF) și Premiile GOPO, co-fondator Red Shots – o inițiativă de comunicare culturală integrată, precum și regizor de teatru independent.
Ethics, equality & sustainability

Patrick Brăila
Patrick Brăila e activist trans și cineast. Deși știa că vrea să devină regizor încă din clasa a 9a, nevoia de a lupta pentru cei din comunitatea sa a venit odată cu începerea tranziției hormonale, în 2013, la 28 de ani. Alături de Sasha Ichim, a co-fondat TRANSform, prima mișcare pentru emanciparea personelor trans din România. Câtiva ani mai târziu, devine co-președinte al Asociației ACCEPT. De aproximativ 9 ani muncește la a construi comunități trans reziliente, autorități mai educate și o societate trans-friendly.
Munca sa artistică gravitează în jurul filmului, dar nu se oprește acolo, iar miza artei sale este, fie că vrea sau nu, una social-politică. Consideră că doar arta care vine din autoreprezentare are puterea de a trasa modele de viitor mai blânde. A produs și regizat „Pieptiș”, un scurtmetraj cu tentă autobiografică, cu Maia Morgenstern și Iulia Samson, a fost unul din performerii spectacolului „Lalele, lalele”, coordonat de Bogdan Georgescu, s-a jucat de-a soldatul român în „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, iar în prezent lucrează la un documentar-jurnal de lungmetraj, „Corp Delict”.
De curând, s-a prins că-i place să fie DJ și că vrea să acorde o mai mare atenție scrisului de poezie si non-ficțiune.